Știai că există numeroase surse vegetale care au un conținut chiar mai bogat de proteine decât lactatele, ouăle sau carnea? Iată câteva exemple:
1. Spirulină
Spirulina conține în jur de 60-70% proteine complexe iar acest lucru înseamnă că are toți cei 8 aminoacizi esențiali și cei 10 acizi non-esențiali, necesari unei sănătăți de fier. De asemenea, are un conținut mai ridicat de proteine decât carnea de pui, de vită sau decât soia.
Nutrienții conținuți de spirulină sunt de calitate superioară oricărei alte surse și are componente despre care s-a stabilit că protejează împotriva unor forme de cancer (vitamina B12, fier, acid gama-linoleic).
Odată ajunsă în stomac, această plantă se digeră foarte ușor. De asemenea, are capacitatea de a reduce colesterolul, de a proteja inima și de a stimula absorbția mineralelor. Este o adevărată sursă de viață care energizează și protejează împotriva răcelii și gripei, herpesului și grăbește vindecarea în boli precum oreionul sau pojarul.
2. Spanac
O singură cană de spanac conține peste 5 grame de proteine și este și o sursă foarte bună de vitamina C, calciu și fier.
3. Semințe de cânepă
Semințele de cânepă conțin 6 grame de proteine / 100 de grame. Potrivit cercetătorilor, acestea sunt singura sursă de proteine comestibile care sunt asimilate complet de către organismul uman. Astfel, adaugă și o mână de semințe de cânepă în salate, de preferat măcinate pentru a fo mai bine absorbite proteinele.
4. Broccoli
Broccoli conține mai multe proteine decât carnea de vită și are și vitamina B6, fibre și aminoacizi.
5. Migdale
Migdalele sunt pline de grăsimi sănătoase bune pentru inimă și de proteine. De asemenea, conțin și minerale, printre care amintim manganul care contribuie la întărirea oaselor și care reglează zahărul din sânge, precum și magneziul care este esențial pentru funcționarea mușchilor, nervilor și organelor, pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru controlul glucozei.
Discussion about this post