Poate că te numeri și tu printre persoanele care nu pot trăi fără cafea sau care nu-și pot începe ziua fără măcar o cană de această licoare miraculoasă. Te-ai gândit vreodată că aceasta îți poate ajuta creierul într-un mod incredibil?
Până în 2004, cafeina era pe lista de substanțe interzise de către Comitetul Olimpic Internațional însă la începutul secolului XVII, atunci când a fost introdusă pentru dată în Europa, era văzută de către angajatori ca un drog miraculos care transformă muncitorii leneși în angajați productivi, adevărate mașinării industriale.
Iată cum și când să bei cafeaua corect
1.Dacă ești obosit, cafeaua nu te ajută foarte mult
Cafeina funcționează cel mai bine atunci când ești odihnit: totul stă în chimia substanței.
2.Înainte de a-i da creierului tău multe informații, bea suficientă cafea
Un studiu publicat în Nature Neuroscience confirmă faptul că consumul de cafeină poate îmbunătăți semnificativ memoria pe termen lung și te poate ajuta astfel să-ți aduci aminte mai ușor informații pentru o perioadă mai lungă de timp.
„Am descoperit că o porție de 200 mg de cafeină îmbunătățește memoria timp de 24 de ore.”, spune profesorul Michael Yassa care sugerează consumul unei cantități moderate de cafeină chiar înainte de a absorbi un val de informații pentru a profita la maximum de efectele ei.
3.Înaintea unei întâlniri solicitante de lucru sau înaintea unui examen bea o ceașcă de cafea
Un studiu din 2009 apărut în Nutritional Neuroscience, condus de cercetători din Hong Kong vorbește despre următorul lucru: cafeaua poate să-i facă pe oameni să colaboreze mai ușor.
Profesor Yassa mai spune că cele mai recente cercetări sugerează că există o legătură între cafeină și creșterea longevității, cu o reducere a declinului cognitiv în cazul bărbaților. De asemenea, se pară că ar putea ajuta și la prevenirea bolii Alzheimer.
În viitor, cafeina ar putea fi prescrisă nu numai pentru a ne trezi dimineața
Cafeaua este o băutură incredibilă iar majoritatea oamenilor aleg să se bucure de gustul său minunat în fiecare zi. În diminețile somnoroase nimic nu te revigorează mai bine decât o ceașcă fierbinte de cafea, nu-i așa? Află că băutura ta preferată are și un alt beneficiu major: te poate ajuta și să scapi de kilogramele în plus.
Adăugând câteva ingrediente în ceașca de cafea, vei putea obține o băutură aromată care-ți va accelera metabolismul și care te va ajuta garantat să slăbești, fără prea mult efort.
Jeffrey Gladd, un renumit medic american, a descoperit rețeta perfectă pentru o cafea bună care ajută la concentrare, taie poftele alimentare și îmbunătățește metabolismul. Potrivit medicului, după ce a început să consume cafeaua cu acest ingrediente adăugate, a pierdut aproximativ 5 kilograme.
Dacă ești „dependentă” de cafea și o bei în fiecare dimineață, folosește acest obicei în favoarea ta. Un studiu de la o universitate americană arată că cei care-și beau dimineața cafeaua dimineața preparată în acest fel reușesc să slăbească până la 5 kilograme în decurs de 1 lună, comparativ cu cei care-și beau cafeaua cu lapte.
Dave Asprey este cel care a inventat această rețetă și a numit-o „bulletproof coffee” (cafeaua antiglonț).
Ingredientele folosite sunt untul și uleiul de palmier sau uleiul de cocos iar acest amestec primite să-ți asigure energia de care ai nevoie pentru a face față unei zile încărcate.
De asemenea, cafeaua îmbogățită cu aceste ingrediente este și un aliat în curele de slăbire pentru că ajută la menținerea senzației de sațietate pe o perioadă mai lungă de timp. Poți adăuga și miere și scorțișoară după gust iar dacă nu-ți place cafeaua dulce, poți pune mai puțină miere sau poți renunța la aceasta complet.
Dave Asprey recomandă să folosești cafea bio, proaspăt măcinată și unt natural provenit de la animale hrănite cu iarbă. Această combinația de ingrediente va oferi un gust mult mai bun decât orice caffe latte, este gustos și te ajută să slăbești ușor.
Cum se prepară?
Pentru a prepara cafeaua după rețeta lui Asprey, ai nevoie de 150 de grame de ulei de cocos sau ulei de palmier, 80 de grame de unt bio, 1 linguriță de pudră de scorțișoară și 100 de grame de miere.
Amestecă toate ingredientele până obții o pastă după care pune pasta la rece. În fiecare dimineață, adaugă câte 1 linguriță din această pastă în cafeaua fierbinte și amestecă până la omogenizare.
Untul, uleiul de cocos (sau de palmier) se absorb cu ușurință în organism. Untul are capacitatea de a neutraliza pofta de mâncare și furnizează creierului nutrimentele necesare pentru a funcționa la capacitate maximă.
Multe persoane se feresc să consume alimente cu grăsimi pentru că cred că aceste grăsimi îngrașă. Este bine să știi că doar grăsimle rele îngrașă.
Uleiul de cocos este pe lista grăsimilor sănătoase și conține acizi grași esențiali pentru buna funcționare a ficatului. Acesta va funcționa optim și va transforma grăsimile în energie în loc să le lasă să se depoziteze. Potrivit studiilor, aceste grăsimi cesc capacitatea organismului de a ard calorii cu 5% (aproximativ 120 calorii).
Pe de altă parte, mierea este o sursă incredibilă de vitamine și ajută la creșterea nivelului de colesterol bun, astfel contribuind la obținerea greutății corporale ideale.
Nu în ultimul rând, scorțișoara are rol antioxidant și antiinflamator care ajută în lupta cu infecțiile și în reducerea nivelului de zahăr din sânge. Are capacitatea de a stimula metabolismul să ardă mai repede caloriile provenite din zahăr și de a împiedica acumularea de grăsimi în organism.
Discussion about this post