Acest amestec conține de 10 ori mai multă vitamina C decît citricele și de 2 ori mai multă decât măceșele.
Este un adevărat leac universal care conține și alte vitamine și elemente: vitaminele A, B1, B2, B9, B6, E, K, F, O, celuloză, calciu, magneziu, potasiu și fier.
Potrivit cercetătorilor nicăieri în lume cătina nu conține atât de multe principii active, microelemente, minerale, flavonoizi și vitamine ca cea din țara noastră.
Cătina are capacitatea de a ne feri de răceli datorită concentrației atât de generoase de vitamina C.Proprietățile antioxidante din amestecul de cătină și miere sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar, sănătatea ochilor, reglarea sistemului endocrin și prevenirea atacurilor de cord.
Acest amestec are un conținut de microelemente similare cu sângele uman și este asimilată ușor de organism. Are efecte antibacteriene, vindecătoare, reparatoare și bacteriostatice iar datorită mierii, tratează cu succes și bolile digestive, hepatice, bolile ficatului și a sângelui.
Ingrediente necesare: 500 g boabe de cătină, 500 g miere de albine și 1 borcan de 800 ml.
Mod de preparare: se pune cătina zdrobită și mierea în borcan și se lasă la macerat timp de 3 săptămâni, în frigider. Se recomandă câte 1 linguriță în fiecare zi.
Discussion about this post