Măceșele sunt una dintre minunile pe care le putem găsi în mod gratuit în natură, în farmacia Domnului. Aceste fructe tomnatice au demonstrat beneficii în numeroase afecțiuni și sunt folosite, în mod special, în caz de răceală, gripă sau artrită.
Pentru a prepara ceaiul este nevoie de 1 pumn de măceșe uscate și 550 ml de apă. Măceșele se curăță de semințe, se dau prin râșnița electrică de cafea. Pulberea fină astfel obținută se pune într-un bol de ceramică și deasupra se toarnă 300 ml de apă rece. Se amestecăm bine și se lasă la macerat pentru 24 de ore.
Ulterior, amestecul se strecoară printr-un tifon împăturit în două straturi. Lichidul astfel obținut se transferă într-un borcan și se lasă deoparte. Pulberea rămasă după strecurare se pune într-un ibric împreună cu 250 ml de apă și se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară, se lasă la răcit după care se adaugă în borcan și se amestecă.
Ceaiul astfel obținut se consumă în decurs de 2 zile: se împarte în 6 rații egale (câte 3 rații pe zi). Cura durează 1 lună și se face de 2 ori pe săptămână.
Ceai călugăresc de măceșe – Beneficii
Ajută la tonifierea cardiovasculară, mărește tonusul inimii, reduce fragilitatea vaselor mici de sânge
Îmbunătățește circulația sanguină, reglează ritmul cardiac
Crește nivelul de energie
Poate preveni angina pectorală și ateroscleroza
Discussion about this post