„Nu mai înghițiți tone de pastile. Pentru o sănătate de fier aveți nevoie de cu totul altceva.”, spune gastroenterologul japonez.
Japonezii sunt o națiune longevivă și arată extrem de bine chiar și la vârste înaintate, se pot lăuda cu o sănătate de fier. Dar cărui fapt se datorează toate acestea? Iată că unul din factorii principali este o alimentație echilibrată.
Hiromi Shinya este un renumit doctor japonez cu peste 40 de ani de experiență și lucrările sale sunt dedicate principiilor alimentației corecte. Există un întreg program de nutriție întocmit de gastroenterologul japonez, folosit chiar și de unele celebrități.
Raport optim de alimente în meniul de zi cu zi
Cereale: 50%
Cerealele ar trebui să fie prezentă în meniu pentru că conțin fibre și mult microelemente necesare organismului nostru. Pentru a beneficia de maxim de acești nutrienți din cereale, se recomandă consumul lor sub formă brută (cereale integrale).
Fructe și legume: 30-40%
Legumele și fructele sunt o sursă importantă de vitamine, fibre și microelemente absolut indispensabile organismului nostru, Astfel, este recomandat să fie consumate proaspete pentru că procesarea termină reduce mult cantitatea de vitamine.
Carne: 10-15%
Organismul consumă prea multă energie pentru digerarea cărnii și, în plus de asta, gastroenterologul japonez spune că consumul de carne duce la îmbătrânirea prematură a corpului. El recomandă înlocuirea cărnii cu pește pentru că conțin mai multe elemente benefice și se digeră mult mai repede. Pentru fiecare kilogram al masei corporale se recomandă 1 gram de produs proteic.
Potrivit Hiromi Shinya, este la fel de important să renunțăm și la produsele lactate și alimentele grase precum margarina sau maioneza, fiindcă acestea nu sunt deloc benefice și pot contribui la dezvoltarea diferitelor boli.
Medicul ne sfătuiește să evităm să mâncăm pe fugă și să mestecăm bine mâncarea fiindcă astfel organismul va digera mai ușor alimentele consumate și vom mânca mai puțin.
În programul său de nutriție, Shinya oferă un loc onorabil consumului de apă. Recomandă consumul doar a apei arteziene, nu din ceainic și nu de la robinet. Este obligatoriu să bem apă dimineața înainte de micul dejun. De asemenea, este la fel de important să nu sărim peste micul dejun deoarece contribuie la secreția bilei care s-a acumulat peste noapte.
Gastroenterologul spune că apa hidratează membranele mucoase, sporește imunitatea și protejează organismul de viruși. Dacă nu bem suficientă apă, membranele mucoase se usucă și acest lucru cauzează reducerea funcției de protecție și în organism pătrund o serie de microbi și bacterii.
Medicul recomandă câte 500 ml de apă înainte de micul dejun, prânz și cină. Apa consumată trebuie să fie la temperatura camerei.
Discussion about this post