Aloe vera este considerată a fi un adevărat miracol întrucât elimină aproape orice boală: de la probleme digestive până la cancer, de la răni până la constipație.
Pentru a prepara un macerat de aloe vera, se va utiliza doar specia Aloe vera sinensis, întâlnită frecvent ca plantă ornamentală, cultivată în ghivece.
Frunzele se recoltează de la o plantă neudată de 5 zile, se spală, se macină în blender sau se trec prin mașina de tocat carne. Se amestecă cu miere: 40% aloe și 60% miere (ca unități de volum).
Pentru a grăbi procesul de macerate, la 500 g de miere se adaugă și zeama de la 1-2 lămâi și se lasă la macerat 1 săptămână, la temperatura camerei.
Se iau 2 sau 3 lingurițe de 2 sau 3 ori pe zi cu 30 de minute înaintea meselor principale. Are efect antitumoral, imunostimulator, antidiabetic, antioxidant. În cazul persoanelor cu diabet, mierea se înlocuiește cu vin roșu.
Acest macerat este un bun remediu în:
creşterea imunităţii;
prevenţia afecţiunilor respiratorii;
în menţinerea tinereţii şi frumuseţii;
accelerarea din interior a creşterii părului;
stimularea detoxifierii colonice şi combaterea constipaţiei;
tratarea ficatului obosit, ficatului gras, dar şi în hepatite;
scăderea colesterolului şi menţinerea tonusului cardiovascular;
în perioadele de suprasolicitare fizică şi inetelectuală, în perioada examenelor;
în curele de slăbire.
Discussion about this post