Nivelul ridicat de colesterol este rezultatul acumulării de grăsime în artere și poate duce la boli cardiace sau la atac de inimă. Această băutură cu usturoi și lămâie are capacitatea de a stimula sănătatea inimii și de a îmbunătăți circulația, astfel reușind să desfundă arterele.
Pentru a prepara această băutură, aveți nevoie de 30 căței de usturoi, 1 L de apă și 5 lămâi cu coajă.
Usturoiul se curăță iar lămâie se spală foarte bine cu tot cu coajă și se taie cuburi, se îndepărtează sâmburii. Se adaugă în blender aceste două ingrediente și se pulsează după care se încorporează și apa.
Se pune amestecul pe foc până dă în clocot (nu se fierbe!) după care se strecoară și se transferă în sticle curate care se țin la frigider.
Se bea zilnic câte 1 păhărel cu 2 ore înainte sau după masa principală, timp de 21 de zile. Se face o pauză de 7 zile după care se reia cura. La nevoie, se repetă și a treia oară, tot după o pauză de 7 zile.
Se recomandă 2 cure pe an, mai ales primăvara și toamna.
Datorită conținutului de alicină, o substanță cu efect antibacterian, usturoiul reduce lipidele și ferește vasele de sânge de depuneri de grăsimi. Germaniul conținut de usturoi capturează radicalii liberi și astfel ajută în caz de boli inflamatorii.
Nu în ultimul rând, vitamina C din lămâie și vitaminele din complexul B influențează puternic metabolismul. Acest suc este capabil să regenereze întregul corp, făcând confruntarea cu menopauza mai ușoară, îmbunătățind auzul și văzul și ferind și de paradontoză.
Discussion about this post