Combinația de sfeclă, ridiche neagră, morcov, țelină sau alte legume rădăcinoase este, din punct de vedere terapeutic, una foarte reușită.
Consumate sub formă de salată, de suc sau de sirop/macerat, aceste legume ajută la înzdrăvenirea organismului și la refacerea depozitelor de nutrienți și de vitamine.
Conținutul de antioxidanți din sfeclă ajută la producția de celule roșii de sânge, cresc rezistența la efort, previn evenimentele cardiovasculare și îmbunătățesc oxigenarea sângelui.
Conținutul de vitamina B din sfeclă susține sănătatea sistemului nervos și sănătatea inimii iar conținutul de vitamina C mărește capacitatea de apărare a organismului.
Iată un remediu eficient și și bun la gust pentru întărirea sănătății. Acest remediu este pe bază de sfeclă roșie, morcov și fructe uscate.
De ce fructe uscate?
Stafidele, de exemplu, sunt bogate în fier, care este un mineral esențial pentru transportul oxigenului către celulele corpului. Potrivit unui studiu din anul 2011, stafidele cresc energia în timpul exercițiilor fizice de mare intensitate.
Mai mult, sunt bogate și în potasiu, așadar au capacitatea de a ajuta la reglarea tensiunii arteriale și conțin și antioxidanți care previn absorbția colesterolului.
Consumul acestor fructe poate reduce și riscul bolilor de inimă, a obezității și a diabetului. Stafidele previn supra-alimentarea, cresc sațietatea și reduc atât tensiunea arterială cât și colesterolul, nivelul de glucoză din sânge și trigliceridele, potrivit unei recenzii din 2013 în Jurnalul Food Science.
Ingrediente, mod de preparare
- 500 g sfeclă roșie
- 500 g morcovi
- 1 cană stafide
- 1 cană caise uscate
- 2 linguri miere de albine
Legumele se spală bine cu o periuță, fără să se curețe de coajă. De taie în cubulețe mici sau se dau pe răzătoare și se pun într-o cratiță.
Se toarnă peste ele apă clocotită cât se ajungă cu 2 degete mai sus de legume.
Cratița se pune pe foc și legumele se fierb timp de aproximativ 30 de minute, la foc mic.
După ce s-au înmuiat, se adaugă și mierea și se amestecă până la omogenizare.
Se lasă la rece timp de 12 ore după care se transferă într-un borcan de sticlă care se închide bine cu capac.
Se recomandă câte 100 de grame, de 3 ori pe zi, într-o cură de 30 de zile.
Discussion about this post