De obicei, oamenii dezvoltă fie răceli (care sunt mai ușoare), fie gripă (care este mai agresivă) atunci când temperaturile de afară scad. Simptomele tipice ale acestor boli includ: oboseala, cefalee, tuse, spută și dureri în gât.
De ce apar durerile în gât?
De obicei, există două tipuri de infecții ale gâtului, depinzând de agentul patogen. Infecția virală se dezvoltă datorită unui virus care provoacă boli comune precum răcelile, gripa sau mononucleoza. Infecția bacteriană este un tip de infecție care este mult mai gravă și necesită tratament de urgență iar cele mai frecvente cazuri sunt streptococul și infecția cu microplasmă.
4 remedii naturale pentru tratarea durerilor în gât
Ceai de usturoi
Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale, renumit încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale puternice de vindecare. Este deosebit de eficient în combaterea infecțiilor. Pentru a prepara acest ceai, se pune la fiert 500 ml de apă. Când începe să dea în clocot, se ia de pe foc, se adaugă 3 căței de usturoi pisați și se lasă la infuzat timp de 7 minute. După ce ceaiul se răcește, este gata de consum.
Ceai cu echinaceea
Echinaceea este cunoscută pentru capacitatea de a îmbunătăți sistemul imunitar: revine răcelile și tratează eficient gripa, motiv pentru care este utilizată pentru tratarea infecțiilor gâtului. Spre deosebire de alte antibiotice concepute pentru a elimina toate bacteriile, echinaceea pur și simplu întărește imunitatea organismului și îl ajută să lupte singur împotriva virusurilor și bacteriilor.
Se pune la fiert 500 ml de apă împreună cu 1 lingură de ceai de flori de echinaceea (15g). După ce atinge punctul de fierbere, se ia de pe foc și se lasă la infuzat timp de 7 minute. La final se adaugă și 1 lingurițe de miere. Se recomandă de două ori pe zi: dimineața pe stomacul gol și seara înainte de culcare.
Ceai de ghimbir
Ghimbirul este un alt antibiotic excelent pentru tratarea infecțiilor gâtului întrucât atacă bacteriile și virușii din organism. Inhibând și creșterea anumitelor microorganisme din intestin, astfel ajutând organismul să lupte mai repede împotriva bolii.
Se pune 250 ml de apă la fiert și după ce dă în clocot se adaugă ghimbirul feliat. Se fierbe timp de 5 minute după care se lasă să se răcească. Se bea dimineața pe stomacul gol.
Ceai de ceapă
Ceapa este o legumă excelentă pentru lupta împotriva răcelii și poate fi folosită și pentru tratarea artritei, leziunilor, inflamațiilor și infecțiilor, toate datorită conținutului de vitamina C, quercetină și izotiocianaților. Ceapa ajută la dilatarea căilor respiratorii și la reducerea simptomelor de gripă precum congestia și tusea. Acționează ca un expectorant, stimulând excreția sputei.
Se curăță 1 ceapă, se spală și se toacă. Se pune 500 ml de apă și ceapa (eventual și coaja) într-un ibric și se pune pe foc. După ce apa atinge punctul de fierbere, se la de pe foc și se lasă la infuzat timp de 6 minute. Ulterior ceaiul se strecoară și este gata de consum.
Se întâmplă ca durerea în gât să fie atât de severă încât până și mâncatul devine dificil. Aceste ceaiuri naturale excepționale elimină durerile și tratează eficient răcelile.
Discussion about this post