Nucile reprezintă gustarea ideală între mese: sunt foarte sănătoase și sățioase, asigurând sațietatea un timp îndelungat fără repercusiuni în ceea ce privește kilogramele în plus.
În cadrul unui studiu american s-a ajuns la concluzia că nucile au capacitatea de a lupta eficient împotriva obezității: persoanele care consumă nuci regulat au parte de o dietă mai echilibrată.
Nucile sunt bogate în grăsimi bune și proteine și, consumate cu moderație, nu influențează greutatea corporală și nu îngreunează metabolismul ca alte produse. De asemenea, sunt o sursă excelentă de energie întrucât conțin mulți nutrienți precum antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Au un conținut mai mult decât generos de acizi grași monosaturați precum acidul oleic și sunt o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega-3.
12 beneficii care te vor convinge să consumi zilnic o mână de nuci
- scad riscul apariției bolilor cardiovasculare
- reduc colesterolul
- scad cu o treime riscul de stop cardiac
- ajută în curele de slăbire
- sunt un remediu împotriva insomniei
- alungă stresul
- previn cancerul
- previn constipația
- ameliorează diabetul
- ameliorează durerile
- ajută la regenerarea organismului
- mențin oasele sănătoase
Nucile sunt o sursă excelentă de magneziu, sunt bogate în grăsimi sănătoase, vitamine și fibre și scad colesterolul, astfel reduc apariția cheagurilor de sânge și reglează și tensiunea arterială.
Potrivit cercetătorilor, prin toate beneficiile pe care le aduc organismului, nucile se pot considera alimente valoroase din punct de vedere anti-îmbătrânire: contribuie la crearea de celule sănătoase, regenerează constant organismul și îmbunătățesc calitatea pieli.
Atenție!
Este foarte important ca nucile să fie consumate în stare naturală, crude, fără adaosuri de ulei, sare sau alte condimente. Odată prăjite, nucile se transformă într-un aliment nociv.
Discussion about this post