Chimenul este un condiment antic care are un gust inconfundabil și surprinzător de revitalizant; conține timol, o substanță care are capacitatea de a stimula pancreasul să producă enzime și bulă și această proprietate îmbunătățește digestia generală a carbohidraților și a grăsimilor din corp.
Apa de chimen – Beneficii pentru sănătate
Chimenul este intens studiat de către cercetători și are o listă impresionantă de beneficii dovedite:
Pentru digestie
Contribuția apei de chimen este una dintre cele mai cunoscute utilizări ale sale: substanțele chimic puternice protejează corpul împotriva bolilor intestinului iritabil, elimină flatulența, eructațiile.
Efect antiinflamator
Substanța numită thymoquinone din chimen este un protector al ficatului și are un efect puternic antiinflamator.
Proprietăți anticancer
Din punct de vedere medical puterea chimenului este este dovedită în ceea ce provește prevenirea radicalilor liberi de a provoca daune. De asemenea, îmbunătățește căile naturale de detoxifiere a ficatului și ajută la detoxifierea generală și întinerire.
Întrucât sănătatea începe din intestin, chimenul este extrem de benefic datorită conținutului de compuși care promovează sănătatea ficatului și stimulează enzimele digestive.
Afrodiziac
Apa de chimen cu un vârf de piper negru și miere, este considerat un tonic afrodisiac.
Reduce obezitatea
Potrivit unui studiu, apa de chimen consumat de 3 ori pe zi timp de 2 luni reduce semnificativ grăsimile și îmbunătățește sensibilitatea la insulină, reduce dimensiunea stomacului.
Hidratant excelent
Adăugați și un pic de miere și zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, un vârf de sare și obțineți o apă care vă menține celulele hidratate. Consumul acestei ape dimineața înainte de antrenament poate preveni greața și amețelile în condițiile în care se sare peste micul dejun.
Excelentă pentru slăbit
Obezitatea provoacă o reacție în lanț a problemelor de sănătate și dăunează inclusiv sănătății mintale.
Apa de chimen are capacitatea de a îmbunătăți indicele de masă corporală și sensibilitatea la insulină.
Apa de chimen – Rețetă
Aveți nevoie de 2 căni de apă și de 1 lingură de semințe de chimen. Apa se încălzește într-o oală, se adaugă chimenul și când apa începe să fiarbă se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 1 oră. Pentru un plus de gust, se poate adăuga un pic de scorțișoară, ghimbir și miere.
Atenție! Efecte secundare
Consumat greșit, cu o cantitate excesivă de chimen, această băutură poate avea efecte secundare iar doza mare produce toxicitate.
Nu în ultimul rând, menționăm și faptul că chimenul are o abilitate puternică de a reduce nivelul de zahăr din sânge. Nu beți niciodată prea multă apă de chimen deodată și reduceți semnificativ cantitatea de chimen dacă simțiți că are un efect prea puternic.
Discussion about this post