Deși pentru multe persoane pare doar o floare neînsemnată, păpădia are capacitatea de a trata bolile de ficat, hepatita, bolile de rinichi și de stomac. A fost o plantă populară de mii de ani și proprietățile sale medicinale au fost utilizate în tratamentul diferitelor boli.
Păpădia reglează nivelul de colesterol, tratează alergiile, curăță ficatul și este de mare ajutor și femeilor însărcinate sau celor aflate în menopauză. Frunzele de păpădie au un conținut bogat de vitamine și se pot adăuga la salate pentru a încuraja pierderea kilogramelor în plus și pentru un aport sănătos de nutrienți. Florile păpădiei sunt folosite pentru a pregăti un sirop care are puterea de a curăța sângele, de a ajuta procesul de digestia și de a ameliora tusea.
Rădăcinile păpădiei sunt extrem de benefice pentru ficat, rinichi, vezica biliară și limfă și tratează eficient și constipația, hepatita, acneea, reumatismul, chisturile, tumorile. Rădăcinile se curăță și se taie, se lasă să se usuce la aer timp de 15 zile după care se păstrează într-un borcan pus la rece și întuneric.
Sirop de păpădie – Ingrediente, mod de preparare
Ingrediente necesare: 400 flori de păpădie galbene, 4 portocale felii, 3 L de apă și 4 lămâi tăiate felii.
Mod de preparare: ingredientele de mai sus se pun în apă unde se lasă timp de 24 de ore. Se adaugă și 2 căni de zahăr și se fierbe totul împreună timp de o jumătate de minut. Când se îngroașă se ia de pe foc și se transferă în borcane sterilizate. Siropul se recomandă în caz de răceli comune, bronșită și tuse persistentă.
Ceai de păpădie – Mod de preparare
Se prepară din rădăcini uscate, tocate și amestecate cu frunze de păpădie. La o jumătate de linguriță de amestec se adaugă un pahar de apă. Se recomandă 1 pahar de 3 ori pe zi.
Discussion about this post