Terapeuta austriacă, Maria Treben, spune într-una din cărțile sale că a început să consume urzică zilnic de când a descoperit ce putere tămăduitoare are. Toate părțile urzicii sunt comestibile și toate sunt utile în medicina naturistă: florile, frunzele, semințele, rădăcina și și tulpinile.
„De când am aflat ce efect curativ au urzicile, mi-am creat un obicei din a face o cură de patru săptămâni cu ceai de urzici. După o astfel de cură, mă simt extraordinar de bine și de fiecare dată am senzația că pot realiza de trei ori mai multe lucruri ca până atunci. Mă simt plină de mobilitate și tinerețe. Familia mea și cu mine nu avem nevoie ani de zile de medicamente” – spune terapeuta Treben.
Se pot bea câte 2 sau 3 căni pe zi: dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun și 1-2 căni pe parcursul zilei.
Acest ceai se consumă cu înghițituri mici pentru un efect curativ și mai mare.
În afară de efectul tonic și energizant, urzicile ajută la prevenirea multor boli. Această cură trebuie să dureze mai multe săptămâni dacă suferiți de:
- Crampe stomacale
- Leucemie
- Boli ale sângelui sau de piept
- Ulcere gastro-intestinale
- Afecțiuni ale ficatului, splinei sau bilei
- Tumori la splină
- Secreții abundente ale aparatului respirator sau ale stomacului
În scop preventiv, terapeuta recomandă 1 cană de ceai pe zi, pe tot parcursul anului. Acest lucru va ajuta la prevenirea virozelor, răcelilor și a infecțiilor bacteriene. În plus, va înlătura și alergiile, inclusiv rinita alergică.
Urzica curăță sângele, așadar curăță și pielea. Ajută la eliminarea durerilor de cap și eczemelor, previne sau ameliorează durerile reumatice sau articulare.
Datorită conținutului mare de fier, urzica mărește nivelul hemoglobinei și înlătură oboseala, epuizarea sau lipsa de putere.
Treben recomandă opărirea urzicii timp de doar 30 de secunde și nu recomandă fierberea.
Prin opărire, se păstrează substanțele active din plantă.
De asemenea, celor care nu le place gustul acestui ceai, terapeuta recomandă adăugarea a unor plante aromatice cum este menta de exemplu.
Tot pentru îmbunătățirea gustului, recomandă mușețel, melasă sau miere, zeamă de lămâie.
Discussion about this post