Foile de dafin sunt folosite des în bucătărie, mai ales în cea mediteraneeană. Romanii și grecii foloseau acest frunze pentru proprietățile sale de vindecare iar naturiștii din zilele noastre o apreciază și o folosesc des.
Frunzele de dafin sunt o sursă de potasiu, calciu, seleniu, zinc, mangan, fier și cupru.
Ceaiul cu foi de dafin și scorțișoară la eliminarea toxinelor și reduce nivelul de acid uric din organism, menține sub control nivelul zahărului din sânge.
De asemenea, îmbunătățește și circulația sângelui, are grijă de sănătatea ficatului și, accelerând metabolismul, ajută la arderea grăsimilor.
Reglează sistemul metabolic și este potrivit și pentru persoanele cu diabet.
Ingrediente, mod de preparare, mod de administrare
- 1 L apă
- 2 batoane scorțișoară
- 5 foi dafin
Batoanele de scorțișoară și foile de dafin se adaugă în apa care fierbe. Se acoperă cu capac și se lasă la infuzat pentru 20 de minute, după care se strecoară și se păstrează într-o sticlă de sticlă.
Se recomandă câte o cană de ceai dimineața pe stomacul gol. După fiecare masă, se mai bea câte o cană, de 2-3 ori pe săptămână.
Discussion about this post