Ceapa are proprietăți benefice pentru organism, pentru curățarea vaselor de sânge, dar reglează foarte bine disfuncțiile celor care au probleme cu diabetul și e foarte bună pentru reglarea zahărului în corp.
Lidia Fecioru spune că se ia o ceapă medie, de mărimea unui ou, se taie în două și se pune într-o tavă la cuptor.
Nu trebuie pusă nici sare, nici zahăr, nimic altceva. Doar cu puțin ulei.
“Cel mai important este să consumi acest remediu pentru curățarea vaselor de sânge, pentru ateroscleroză, dar cel mai important este că reglează foarte bine problemele celor cu diabetul, celor care li se ridică glicemia, cu diabet de tip I. Este foarte bună pentru reglarea zahărului în corp.
Este foarte bine să o consumăm oricum. Ea, pregătită la cuptor așa, nu își pierde din calitate. Ba din contră, făcută la cuptor, se arde doar uleiul care îi dă gustul și mirosul de ceapă. Păstrează proprietățile.
Este bună pentru furunculoză, se pune acolo, inclusiv o compresă cu ceapă coaptă și mărunțită și pusă într-un tifon vindecă hemoroizii externi.
Persoanele bolnave de hemoroizi au probleme cu sistemul nervos. Tot ce ține de tractul digestiv, ține de sistemul neuro-vegetativ. Este vorba de stres.
Ar fi bine să ne uităm să ținem ceapa la cuptor până când se face arămie, nu arsă.
Poți să mănânci câtă ceapă vrei. Nu contează cât mănânci. E bine să se mănânce zilnic câte jumătate de ceapă. Face bine ficatului. Are proprietăți vindecătoare pentru steatozele hepatice.”, a spus Lidia Fecioru la Antena3.
Discussion about this post