Starea generală de sănătate este în mare parte influențată de dietă și de stilul de viață. Deoarece trăim într-un mediu poluat, suntem înconjurați de substanțe chimice și toxine iar sănătatea noastră este pusă în pericol. Acest lucru duce la apariția multor boli și afecțiuni și, de multe ori, controalele de rutină pot indica dezechilibre, valori scăzute sau crescute ale zahărului din sânge sau ale presiunii arteriale. Acest lucru poate afecta starea întregului organism.
Astfel de tulburări sunt niște ucigași silențioși care duc treptat la schimbări iremediabile. Din fericire însă, atunci când vine vorba de nivelul de zahăr din sânge, există un remediu natural, eficient și rapid, preparat din ou și oțet.
Oul se fierbe, se decojește, se străpunge cu furculița de mai multe ori și se pune într-o ceașcă. Se toarnă oțet deasupra și se lasă așa până dimineața următoare. Oul se consumă împreună cu un pahar de apă caldă. Se repetă timp de câteva zile pentru a reduce semnificativ glicemia.
Compusul activ din oțet, acidul acetic, are un impact pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge. Profesorul doctor Nobumasa Ogawa de la Universitatea din Tokyo a fost cel care a descoperit că acidul acetic inhibă activitatea unor enzime responsabile cu digestia carbohidraților precum zaharaza, maltasa, lactaza și amilaza. Astfel, atunci când oțetul ajunge în intestine, unele tipuri de zaharuri și amidonuri trec nevăzute și nu sunt digerate, având un impact mai mic asupra nivelului de zahăr din sânge.
Discussion about this post