Polenul este sămânța masculină a florilor, necesară pentru fertilizarea plantelor. De asemenea, este și principala sursă de hrană a albinelor tinere.
Polenul conține 40% proteine, motiv pentru care este considerat unul din cele mai hrănitoare alimente din lume.
Se spune că este un super-aliment, întrucât în compoziția sa se găsesc aproape toți nutrienții necesari vieții umane, într-un procent mult mai mare decât în drojdia de bere sau în germenii de grâu.
50% din proteinele pe care le conține polenul sunt aminoacizi liberi, cu un grad uimitor de biodisponibilitate: organismul nostru le folosește imediat și le asimilează în mod direct.
Consumul de polen poate corecta deficiențele nutriționale în dieta persoanelor care mănâncă alimente rafinate, procesate, incomplete și cu aditivi.
Are efecte energizante și tonice și este recomandat în afecțiuni și probleme precum:
- Reducerea poftelor alimentare și a dependențelor
- Creșterea rezistenței fizice și a vitalității
- Combaterea depresiei
- Îmbunătățirea tonusului psihic
- Recuperarea din boli cronice
- Refacerea greutății corporale în convalescență
- Reglarea intestinală
- Prevenirea infecțiilor, răcelilor și gripei (efecte antibiotice)
Cură cu polen
Se fac cure de câte 1 lună de zile, cu pauze de 3 luni între ele. Pe parcursul unui an, se pot face câte 2 sau 3 astfel de cure.
Se iau câte 2-4 lingurițe de polen, preferabil crud, dimineața și la amiază, înainte de mese.
Granulele se dizolvă în puțină zeamă de lămâie, apă, ceai sau se pot amesteca cu un pic de miere de albine.
Indicații terapeutice
- Ulcer
- Colită
- Imunitate scăzută
- Nevroză
- Hepatită și alte boli de ficat, inclusiv ciroză
- Afecțiuni ale colonului
Precauții, contraindicații
A se evita de către persoanele alergice la produsele apicole și de către ce care suferă de diabet.
Înainte de a începe o cură cu polen, consultați medicul.
Discussion about this post