Fundul tigăilor, oalelor și cratițelor sunt deosebit de greu de curățat dar există câteva modalități simple și eficiente pentru a nu transforma acest lucru într-o adevărată provocare.
Oțet și sare
Aceste două ingrediente sunt remarcabile: primul acționează în profunzime pentru a degresa iar al doilea are proprietăți abrazive cu ajutorul cărora curăță reziduurile.
Acoperiți fundul recipientului cu sare după care pulverizați oțet alb deasupra. Lăsați să acționeze 10 minute după care frecați cu atenție folosind un burete.
Lămâie
Lămâia este utilă în lupta împotriva mirosurilor neplăcute din bucătărie și are multe avantaje și în ceea ce privește curățenia. Tăiați lămâia în două și folosiți coaja pentru a curăța petele încrustate. Va elimina reziduurile în cel mai scurt timp. Frecați cu un burete după care clătiți.
Ketchup
Răspândiți un strat generos de ketchup pe baza cratiței arse și lăsați să acționeze 1 oră, după care frecați cu un burete abraziv pentru a îndepărta murdăria încrustată. Acest truc este deosebit de eficient, mai ales pentru vasele de cupru și de alamă.
Acid citric
Presărați partea din spate a cratiței cu acest produs și lăsați să acționeze timp de 10 minute după care folosiți un burete pentru a îndepărta reziduul și clătiți.
Bicarbonat de sodiu
Amestecați 2 linguri de bicarbonat cu un pic de apă și răspândiți pasta obținută pe vasul murdar. Lăsați să acționeze 20 de minute după care frecați cu un burete.
Praf de copt
Presărați praful de copt pe zona murdară, lăsați să acționeze 15 minute după care frecați cu un burete și clătiți.
Discussion about this post