Dietele fără carbohidrați continuă să crească în popularitate iar renunțarea la pâine este considerată un pas important spre un stil de viață sănătos. În mod regulat, mii de bloggeri împărtășesc povestiri despre ce s-a schimbat în viața lor de când au renunțat la produsele făinoase. Rezultatele lor sunt uimitoare: aspectul îmbunătățit al pielii, scădere în greutate, sunt plini de energie.
Pâine albă vs. pâine neagră
Nu vorbim despre pâinea integrală de cereale, făcută din secară, tărâțe sau fulgi de ovăz deoarece un astfel de produs este chiar benefic pentru organism. Nu este deloc surprinzător că o persoană poate trăi destul de mult consumând doar pâine neagră și apă.
Pe de altă parte, atunci când vine vorba de pâinea albă, lucrurile sunt complet diferite. În secolul al XX-lea, s-a început producerea făinii albe în mod industrial și astfel calitatea a scăzut semnificativ. Din acest motiv, se recomandă evitarea pâinii albe.
Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mai mănânci pâine
1.Lipsa proprietăților benefice
Cu toate că boabele de grâu sunt bogate în vitamine, toate substanțele nutritive își pierd calitatea în urma procesului de prelucrare a cerealelor și transformarea lor în făină. O făină albă de cea mai bună calitate are doar 30% substanțe utile iar aceste substanțe, după 2 săptămâni, încetează să fie active. Termenul de valabilitate al făinii: 12 luni…
2.Toxicitate
În zilele noastre, grâul este cultivat pe o scară imensă iar pentru a obține mai mult și mai repede, este presărat cu pesticide, iar pentru a scăpa de rozătoare și de ciuperci este tratat cu diferiți compuși chimici.
În cazul făinii albe, producătorii folosesc peroxid de benzoil, pirosulfat de sodiu și calciu și dioxid de clor pentru albine.
3.Erupție cutanată
Suntem ceea ce mâncăm și, de regulă, persoanele care au intoleranță la gluten prezintă simptome precum erupții cutanate. Glutenul se depune pe pereții intestinului și, în timp, funcția de absorbire a nutriențulor de către aceste fibre este perturbată. Înainte de a da fuga la dermatolog, merită să-ți examinezi dieta.
4.Probleme digestive
Pâinea integrală conține fibre, elemente extrem de importante pentru corpul uman. Doar 5 sau 5 bucăți de pâine integrală pe zi oferă necesarul zilnic de fibre, care se poate obține și din consumul de 14 mere, 21 morcovi, 2,3 kg castraveți sau 25 de roșii. Produsele din făină albă nu conțin aceste elemente.
5.Îmbătrânire prematură
Pâinea și produsele din făină albă nu conțin substanțe nutritive. Consumând alimente care nu au vitaminele de care ai nevoie, organismul tău nu-și poate menține tinerețea și astfel, iubitorii de făină îmbătrânesc prematur.
6.Dependența
Pâinea este asemenea unui drog: făina produce o eliberare uimitoare de zahăr în sânge iar după doar o bucată de pâine din făină albă consumată, nivelul de zahăr crește rapid după care scade la fel de repede.
Te va lăsa să te simți leneș din nou și cu pofta de a mânca carbohidrați rapizi pentru a simți o creștere a vitalității. O astfel de creștere a zahărului din sânge poate duce chiar și la diabet.
7.Excesul de greutate și obezitate
Principalele motive pentru care multe persoane refuză să mai consume pâine din făină albă sunt excesul de greutate și obezitatea. Peste 70% din persoanele care exclud pâinea din dieta lor pierd în greutate în primele 14 zile.
Pâinea are un indice glicemic chiar mai mare decât al batoanelor de ciocolată iar amidonul conținut în produsele de panificație se împrăștie rapid în tractul digestiv și intră în sânge sub formă de glucoză, ceea ce duce repede la o altă senzație de foame.
Discussion about this post