Medicii ne sfătuiesc mereu să avem grijă la alimentaţie mai ales în cazul anumitor boli. Dacă aţi ajuns totuşi în situaţia nefericită să suferiţi de boli crunte, acest preparat denumit “supa lui Hipocrate” are puterea de a vindeca organismul de multe afecțiuni, precum tuberculoză, cancer, diabet, artrită, alergii, ulcer, boli de inimă, de rinichi și chiar scleroză multiplă.
Nu este vorba de vreun miracol, ci există explicaţii ştiinţifice. Principala proprietate a supei este aceea de a detoxifia organismul și de a echilibra cantitatea de potasiu și sodiu din corp, aceste elemente fiind primordiale în procesul de vindecare al pacienților.
Secretul rețetei orginale este acela că Hipocrate folosea legume proaspete, pe care le spăla bine, fără să le curețe de coajă, și apoi le fierbea la foc lent. Metoda primară de a găti legumele împreună cu coaja lor este foarte benefică pentru sănătate, căci multe dintre proprietățile active ale legumelor se găsesc în învelișul lor extern, pe care noi, în timpurile moderne, îl îndepărtăm. Acesta este și motivul pentru care puține rețete vegetariene, care, prin gătire, au proprietăți atât de benefice, precum supa lui Hipocrate, ajută la digestie, este bogată în fibre și stimulează absorbția de către organism a vitaminelor și mineralelor.
Rețeta originală a fost preluată, adaptată si îmbunătățită ulterior de doctorul Max Gerson care a folosit acest preparat ca bază în multe tratamente naturiste, cu ajutorul cărora medicul a reușit să vindece bolnavii de cancer, de boli de inimă, de rinichi, ficat și plămâni.
Supa lui Hipocrate este, în prezent, consumată intens în Terapia Gerson, cunoscută drept terapia folosită în cazul bolnavilor de cancer. Mai mult decât atât, aceasta ajută la purificarea rinichilor, la detoxifierea ficatului, repară celulele și le ajută să redevină funcționale.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 rădăcină de ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 bucată de praz
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 kg de roşii
- 500 grame de cartofi
- usturoi după gust
Mod de preparare:
Se spală bine legumele şi se pun la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă doar cât să le acopere, fără sare. Se lasă la fiert, la foc mic, două ore, după care se scot legumele, se paseză prin sită şi se pun înapoi în zeamă.
Supa se poate păstra la frigider două zile şi ne încălzim doar atât cât consumăm. Usturoiul se poate pisa şi adăuga în ultimul moment, ca mujdei.
Reţeta e simplă, dar deosebit de eficace, deoarece purifică ficatul, curăţă intestinele şi facilitează absorbţia vitaminelor.
Celulele se echilibrează datorită concentraţiei corecte de potasiu şi sodiu, întregul organism se detoxifiază şi procesul de vindecare al bolilor începe de la sine.
Bineînţeles că sfaturile medicului trebuie să fie mereu urmate, dar putem începe să ne ajutăm măcar printr-o supă simplă şi caldă.
Discussion about this post