Sucul de păpădie are un efect excelent de întărire și de tonifiere asupra corpului.
Pentru ce și de ce este bun?
- Ameliorează inflamațiile din stomac
- Acționează ca un laxativ ușor, ameliorând constipația cronică
- Acționează ca agent coleretic pentru vezica biliară și pentru ficat
- Ajută la creșterea producției de lapte în cazul mamelor care alăptează
- Are efecte diaforetice și antipiretice
Suc din frunze de păpădie
Frunzele de păpădie se clătesc bine, se înmoaie într-o soluție concentrată de sare timp de 20-30 de minute după care se clătesc din nou cu apă rece.
Se opăresc cu apă fierbinte, se trec prin mașina de tocat și se storc bine printr-un tifon.
Se diluează cu apă, în proporție de 1:1, și se fierb pentru 2-3 minute.
Se administrează un sfert de pahar, cu 20 de minute înainte de mese, de 2 ori pe zi.
Pentru întărirea și îmbunătățirea stării generale a dinților și pentru bolile coloanei vertebrale și ale oaselor, se recomandă un amestec din sucuri de păpădie, frunze de nap și morcovi.
Pentru a oferi organismului toate substanțele necesare sănătății, este suficient să consumați zilnic 2-3 linguri dintr-un astfel de remediu, înainte de masă.
Păpădie pentru curățarea ficatului
Atât frunzele cât și rădăcina de păpădie se poate utiliza pentru boala hepatică cronică, deoarece acționează ca un agent de scădere a colesterolului.
Se clătesc 200 de bucăți de flori de păpădie, de acoperă cu 1 L de apă și se fierb timp de 25 de minute.
Se lasă să se răcească, se strecoară și se storc și florile.
Se adaugă 1 kg de zahăr și se fierbe până amestecul se îngroașă.
Se ia dimineața și seara: 1 linguriță din acest amestec, dizolvat într-un pahar cu apă.
Atenție! Dacă ficatul este puternic contaminat, poate apărea durere a vezicii biliare.
Discussion about this post