Multe persoane aruncă sâmburii măslinelor pentru că nu știu că sunt un adevărat medicament natural. Sâmburii de măsline au capacitatea de a regla tranzitul intestinal, de a ajuta stomacul și colonul și se folosesc și în cadrul tratamentului pentru glicemia ridicată.
Ceai din sâmburi de măsline – o cură cu acest ceai scade rapid glicemia, dar doar dacă cura este ținută corect.
Luați 200 de sâmburi de măsline frumoase și sănătoase și puneți-le la uscat pe un dulap, într-un loc lipsit de umezeală, pentru 2-3 săptămâni. Ulterior, spargeți sâmburii uscați și măcinați-i cu râșnița până obțineți o pulbere fină. Transferați și păstrați pudra într-un borcan de sticlă închis ermetic și pus la loc întunecos.
În fiecare dimineață, puneți la fiert 250 ml de apă. Lăsați focul domol 10 minute după care luați recipientul de pe foc și adăugați 1 linguriță din pudra de sâmburi de măsline. Beți ceaiul cu înghițituri mici și pe stomacul gol, până la ora 12:00. În acest interval mai luați și 1 linguriță de ulei de măsline presat la rece.
Această cura cu ceai din sâmburi de măsline se ține până la epuizarea pudrei după care se repetă la 4-6 luni.
Macerat din frunze de măslin – Un alt leac util care ține sub control valorile glicemiei, colesterolului și trigliceridelor și detoxifiază puternic organismul
Puneți 20 de frunze uscate de măslin în 500 ml de apă rece de izvor. Lăsați frunzele la macerat timp de 12 ore după care încălziți lichidul până începe să fiarbă. După ce dă în clocot, luați lichidul de pe foc, acoperiți și lăsați deoparte timp de 5 minute. filtrați și păstrați maceratul într-un vas de sticlă.
Se bea cu înghițituri mici, de-a lungul întregii zile iar tratamentul se ține timp de 30 de zile și se poate repeta din 2 în 2 luni.
Bine de știut – Diferența dintre diabetul de tip 1 și de tip 2
Diabetul de tip 1 (insulo-dependent) reprezintă aproximativ 15-20% din cazuri și este forma de diabet în care se produce distrugerea celulelor pancreatice care secretă insulină. De aceea, bolnavilor trebuie să li se administreze insulină pentru că, în caz contrar, se produce coma diabetică.
Diabetul de tip 2 (non insulo-dependent) este cel mai întâlnit (aproximativ 80-85% din cazuri) și apare de regulă între vârsta de 40 și 50 de ani.
Discussion about this post