De cele mai multe ori, tratamentele naturiste nu au efecte adverse asupra organismului, astfel din ce în ce mai mulți oameni au început să aibă tot mai multă încredere în acestea. Un astfel de remediu este și siropul de usturoi care are efecte senzaționale asupra sănătății: se spune că este de 10 ori mai eficient decât penicilina și că ține cancerul la distanță. Iată câteva dintre cele mai cunoscute beneficii:
Siropul de usturoi – Beneficii
- Scade tensiunea
- Reduce nivelul de colesterol rău
- Întărește sistemul imunitar
- Ameliorează simptomele infecțiilor și răcelilor
- Ameliorează durerile provocate de gută sau artrită
- Previne crampele de la nivelul picioarelor
- Previne cancerul
- Tratează sau previne ateroscleroza
- Reîntinerește ficatul
- Combate constipația
Cum se prepară, cum se consumă
Acest sirop se prepară foarte simplu, din ingrediente naturale: 8 căței de usturoi curățați și ușor zdrobiți, 200 ml de cidru din oțet de mere și 200 ml de miere.
Toate ingredientele se pun în vasul blenderului și se mixează timp de 15 secunde la viteză maximă. Compoziția se transferă într-un borcan de sticlă și se dă la frigider pentru 5 zile. Se amestecă în fiecare zi.
După ce siropul este gata, se consumă câte 2 lingurițe într-un pahar cu apă, dimineața imediat după trezire și pe stomacul gol.
Usturoiul este un remediu popular, folosit de mii de ani pentru a trata bolile respiratorii. Are capacitatea de a stimula sistemul imunitar prin puternicele proprietăți antibacteriene și antivirale. Previne mutațiile virusurilor și este un aliat de încredere în lupta cu noii viruși, apăruți în urma mutațiilor. Toate aceste proprietăți importante se datorează conținutului de alicină, o componentă din usturoi care este de 10 ori mai puternică decât penicila.
Discussion about this post