Se recomandă introducerea polenului în alimentația persoanelor obosite intelectual și fizic, aflate în convalescență, viitoarelor mame, copiilor și bătrânilor. Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare și conține zahăr, minerale, proteine, întreaga gamă de aminoacizi, vitamine, grăsimi nesaturate, arome, apă, acizi nucleici și substanțe hormonale.
Grație conținutului de minerale, vitamine și antioxidanți, polenul scade inflamațiile: conform unui articol publicat în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, polenul de albine poate inhiba activitatea enzimatică responsabilă de dezvoltarea proceselor inflamatorii din corp. În afară de acest lucru, există cercetări care sugerează că un amestec de lăptișor de matcă și polen ar putea reduce simptomele sindromului premenstrual precum luarea în greutate sau starea de irascibilitate.
Polen – Beneficii
- Tratează alergiile
- Protejează aparatul respirator
- Ajută sistemul cardiovascular
- Oferă energie
- Combate anemia
- Echilibrează digestia
- Întărește sistemul imunitar
- Previne gripa și răceala
Cum se consumă?
Fie administrat sub formă de polen crud, fie sub formă de polen uscat, se recomandă consumul în doze diferite, în funcție de categoria de vârstă:
- Cei cu vârste între 4-6 ani – 12 g de polen pe zi
- Copii între 7-16 ani – 15 g de polen pe zi
- Adulți și adolescenți – 25-30 g polen pe zi, dimineața pe stomacul gol
Polen crud
Lactobacilii care ajută la purificarea, protejarea și la regenerarea florei intestinale, prin acțiunea de uscare a polenului crud, sunt distruși. Astfel, polenul crud este o alegere mult mai bună și mult mai eficientă în tratarea afecțiunilor din sfera tranzitului intestinal și colonului, calitatea lui în acest sens fiind incontestabilă. Continuând cu comparația până la elemente microscopice, toate înclină balanța în favoarea polenului crud care conține o varietate mare de enzime, vitamine și microelemente dificil de găsit într-un alt produs natural.
Polenul tratează tulburările intestinale
Conform Remy Chauvin, unul dintre cei mai renumiți cercetători, consumul de polen are acțiuni curative la nivel intestinal, cu efect dublu: tratează și constipația și ameliorează și anumite cazuri de diaree acută și alte infecții. Cercetătorul atenționează că efectele vizibile se vad abia după o cură prelungită, cu o doză zilnică de 20-30 grame.
Polenul protejează sistemul respirator
Polenul are capacitatea de a proteja sistemul respirator datorită conținutului mare de antioxidanți care au efect antiinflamator pentru țesuturile plămânilor, prevenind astfel apariția astmului.
Polenul scade tensiunea
Întrucât scade nivelul grăsimilor din sânge, polenul îmbunătățește fluiditatea sângelui, catifelează interiorul pereților arteriali, venoși și capilari, reduce micro hemoragiile, hrănește musculatura arterială și nervii cardiaci. Pe scurt, are grijă de buna funcționare a inimii.
Polen împotriva insomniilor și depresiilor
Întrucât conține un nivel ridicat de neuro-nutrienți, polenul de albine este un remediu excelent împotriva depresiilor, oboselii și tulburărilor de somn.
Discussion about this post