Fără îndoială, varza este unul dintre cele mai sănătoase și cele mai accesibile alimente iar dacă am cunoaște cu adevărat valoarea nutrițională și terapeutică a acestei legume, am alege cu toții să o consumăm mai des. Sucul de varză este un adevărat elixir pentru cei care vor să slăbească, pentru tratarea gastritei și ulcerului, pentru alinarea durerilor reumatice și, nu în ultimul rând, pentru detoxifierea întregului corp.
Cură de slăbire
Cu ajutorul unui storcător electric sau de fructe, se poate obține sucul de varză acasă.
Pentru un pahar de suc este nevoie de o varză.
Această cură de slăbire durează 2 săptămâni așadar se vor folosi mai multe căpățâni de varză, în funcție de rezultatul dorit.
În acest interval de 2 săptămâni, se beau câte 3 sau 4 pahare de suc de varză pe zi, înainte de masă.
Pentru a extrage maximul de vitamine și substanțe benefice, sucul se bea imediat după preparare.
Se pot consuma orice fel de alimente sănătoase. Se recomandă cerealele integrale, semințele, legumele și fructele, măslinele, nucile, carnea slabă și peștele.
Pentru rezultate optime, nu consumați dulciuri, tutun, alcool sau alte produse nocive.
Suc de varză – Pentru ulcer sau gastrită
Acest suc este un leac din bătrâni pentru durerile de stomac și este popularizat astăzi în întreaga lume a medicinei naturiste.
Frunzele conțin un aminoacid, glutamina, care are rolul de a stimula procesul de regenerare a celulelor care protejează intestinul subțire și stomacul.
Este un remediu naturist excelent pentru ulcer sau gastrită: se poate ține o cură cu câte un pahar de suc de 4 ori pe zi (în total 1 L pe zi) până la ameliorarea simptomelor.
Atenție! Nu mai mult de 1 lună!
Suc de varză – Pentru dureri reumatice
Frunzele de varză, aplicate pe locurile afectate de reumatism sub formă de compresă, timp de 2 ore, pot alina durerile ca prin minune.
Acest lucru se datorează proprietăților anti-inflamatoare ale frunzei de varză: ajută la recuperarea mobilității încheieturilor.
Varza se poate folosi și sub formă de comprese dar se poate folosi și sub formă de suc pentru durerile reumatice.
Concomitent cu tratamentul extern, se recomandă câte un pahar sau două de suc pe zi, pe o perioadă de 40 de zile.
Se face o pauză de 2 săptămâni după care tratamentul se poate relua.
Pentru un efect de întărire a organismului, se poate combina cu sucul de morcovi.
Discussion about this post