Siropul de ceapă este un leac băbesc, folosit pentru tuse și gripă, și are proprietăți antiinfecțioase și antiseptice. Este foarte ușor de preparat și elimină simptomele neplăcute ale răcelii într-un timp foarte scurt.
Ceapa are un conținut ridicat de vitamina C, B1, B6, de biotină și de acid folic și ține la distanță afecțiunile sezonului rece, ajută la decongestionarea căilor nazale, ameliorează tusea seacă și reduce febra.
Cum se prepară?
Se curăță 2 cepe mici ) de mărimea unui ou) de rădăcini dar nu și de coajă, se adaugă în 250 ml de apă când acesta începe să fiarbă. Se lasă pe foc 10-15 minute.
Pentru copii se recomandă o altă variantă de sirop, cu un gust mai plăcut: se prepară din 1 ceapă albă sau roșie, 1 borcănel de miere organică sau 1 ceașcă de zahăr granulat. Ceapa se taie felii egale și se pune prima felie la baza unui borcan. Deasupra se toarnă un strat de mire sau zahăr. Se continuă cu alternarea straturilor până se umple borcanul după care se lasă deoparte 8-12 ore.
Discussion about this post